Vad är skärande bearbetning?

Skärande bearbetning, eller skärning, är när man med ett vasst verktyg delar ett material. I vardagen sysslar vi med skärande bearbetning till största del i köket där vi skär frukt, grönsaker, kött och annan mat. Det finns dock människor som sysslar med skärande bearbetning som yrke och då är det sällan man ska dela mat, utan metaller, trä, plast, komposit och andra hårda material.

När man ska dela hårda material finns det idag effektivare tillvägagångssätt än att skära på traditionellt vis med ett vasseggat verktyg, istället använder man sig av skärande bearbetning i form av gasskärning, vattenskärning, laserskärning eller plasmaskärning.

 

Gasskärning

Olegerade och låglegerade stål skärs idag vanligtvis med gasskärning, och tjockleken på arbetsstycket kan vara ändå upp till 300 millimeter. För att detta ska vara möjligt, för det är ju trots allt ganska imponerande att något alls kan skära genom 300 mm tjockt stål, så måste metallen brinna i Oxygen, dess antändningstemperatur måste också vara lägre än dess smältpunkt och slaggen i metallen måste ha en lägre smältpunkt än den metall man vill skära.

Den som har sett hur det går till när man svetsar kan enkelt föreställa sig hur gasskärningsprocessen ser ut, för skärbrännaren som används liknar en svets. Det enda som skiljer en gasskärare från en svets är att gasskäraren har extra skäroxygen och bränngas – oftast acetylen eller propan, men andra gaser förekommer också.

Beroende på vad man ska skära, hur snabbt man ska skära det, och med vilken precision man vill skära, så varierar munstycket som kontrollerar gasströmningen. Dysan varierar också beroende på vilken bränngas man använder. Det är viktigt att munstycket tas väl om hand, för om minsta lilla skada uppstår kan det inte längre skära som det bör.

När man använder gasskärning som skärande bearbetning för att skära i tjock metall så gäller grundregeln att ju tjockare metallen är, desto längre tid tar skärningen. Avståndet mellan munstycke och arbetsstycke, samt munstyckets storlek är också avgörande faktorer för hur snyggt skärsnittet blir. Ju bättre kontroll den som använder gasskäraren har, desto bättre blir skärresultatet.

Här kan du läsa mer om gasskärning och annan skärande bearbetning.

 

Vattensskärning

Med något så «enkelt» som vanligt vatten kan man med stor effektivitet skära alla möjliga material. Med renvattenskärning kan man skära mjuka material som plast och gummi, medan man med abrasiv vattenskärning, dvs. med vatten som spetsats med sand, kan skära hårdare material, faktisk så hårda som titan! Det är trycket på vattenstrålen som är hemligheten, den ska ligga på cirka 4000 bar.

Det finns många fördelar med vattenskärning framför andra skärningsmetoder:

• Vattenskärning är rent och förorenar inte miljön med gaser och ångor.
• Vattenskärning är billigt, eftersom inga dyra gaser måste införskaffas.
• Vattenskärning är milt mot materialet det skär.
• Man riskerar inga kemiska skador med vatten.
• Man slipper smältande metaller som droppar och kan skada omgivningen.
• Man slipper slösa med material eftersom skärstrålen är så smal.
• Man slipper små sprickor i arbetsstyckena.
• Man kan borra och skära med samma maskin.
• Vattenskärning gör det lättare att framställa detaljrika utskärningar.

En nackdel med vattenskärning är att man inte kan skära särskilt tjocka stycken, 10 millimeter menar de flesta är gränsen, är det tjockare än så är laserskärning effektivare.

 

Laserskärning

Vid laserskärning låter man en laserstråle skära igenom material upp till 25 mm i tjocklek, genom att smälta eller förgasa materialet med flera tusen grader hög temperatur. När man skär med laser så ska man röra skärhuvudet i jämn hastighet för att slippa ojämnheter i skärsnittet, tala om att tvingas hålla tungan rätt i mun!

Den största fördelen med laserskärning är att det är en extremt snabb och effektiv metod, i vissa fall kan man skära flera meter i minuten. Samtidigt blir snitten väldigt jämna och fina, så metoden är suverän.

Det finns två vanligt förekommande olika laserstrålkällor: koldioxidlasern och YAG-lasern. YAG-lasern har fått förgreningar av olika varianter och fiberlasern är den mest aktuella.

 

Plasmaskärning

Plasmaskärning är ofta ett alternativ till gasskärning och den mest framträdande fördelen ligger i bearbetningshastigheten. Med plasmaskärning kan man skära metaller mycket snabbare än man kan med gasskärning. Snittbredden blir lite tjockare och själva snittet ibland lite avvikande i vinkeln, men har man större krav på snabb produktion och mindre på perfekta snitt så är plasmaskärning en enorm tillgång.

Plasmaskärningsteknik kan man använda till många olika material, men det används främst till metaller utan, eller med väldigt lite, legering. Metallen ska helst vara tunnare än 15 mm, så plasmaskärning är inte intressant om man ska skära i tjock plåt.

 

Arbetsmiljö och säkerhet

När det gäller arbetsmiljö så är vattenskärning utan tvekan den skonsammaste skärmetoden. Man riskerar inte att andas in farliga kemiska gaser och ångor – som vid gasskärning och plasmaskärning. Oavsett vilken skärande bearbetning man sysslar med så ska alltid största försiktighet iakttas – skyddskläder, hörselskydd, glasögon och mask över munnen är en vettig start.

 Gnosjö Automatsvarvning

Nyheter

 

2017-12-07

Mer om cnc-maskiner som drivs med datorprogram

Det finns mycket att säga om moderna cnc-maskiner som drivs med datorprogram och som totalt har förändrat hur vi ser på industriproduktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-08

Kantpressning och mer på samma verkstadsgolv

Idag så kan man få kantpressning och mer på samma verkstadsgolv och det är något som leder till att man sparar både tid och pengar på produktionen.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-04

Längdsvarvning för hand eller automatisk längdsvarvning

På verkstäder i Gnosjöregionen så är det automatisk längdsvarvning med cnc-tekniken som gäller, men visst går det bra att längdsvarva för hand.

 

Läs mer »

 

 


CNC-Nyheter

Torsdag 13 december -
industritorget.se: CNC Rotary Traversing Table Rueckle / Rückle PKTF-45
CNC Rotary Traversing Table Rueckle / Rückle PKTF-45
Torsdag 13 december -
energinyheter.se: Gnosjö Automatsvarvning investerar i solceller
Gnosjö Automatsvarvning investerar i solceller Gnosjö Automatsvarvning och taket där solcellspanelerna ska installeras.
Torsdag 13 december -
helahalsingland.se: Arbetsförmedlarens tips till dig som söker jobb ? visa attityd, sluta göm dig bakom telefonen
Samtidigt som företagen skriker efter CNC-operatörer, byggnadsarbetare, VVS-montörer, elektriker, undersköterskor, kockar och lastbilschauffö
Torsdag 13 december -
news.cision.com: Open Source Wood-vinnare: ClipHut ? system för byggnadskonstruktion
kan tillverka dem med speciella maskiner, som en CNC eller 3D-skrivare?, förklarar Maria Wilkens, projektledare för ClipHut.
Torsdag 13 december -
industritorget.se: Svensk industri investerar miljonbelopp i solceller
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, är glad över att kunna nå ännu en milstolpe i företagets hållbarhetsarbete.
Torsdag 13 december -
svenskverkstad.se: Gnosjöföretaget miljoninvesterar i solceller
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, är glad över att kunna nå ännu en milstolpe i företagets hållbarhetsarbete.
Torsdag 13 december -
industritorget.se: TILLFÄLLE ? CNC svarv med C- och Y-axel Pinacho år 2018!
TILLFÄLLE ? CNC svarv med C- och Y-axel Pinacho år 2018!
Onsdag 12 december -
industritorget.se: 2-axlig Fleroperationsvarv Okuma LB3000EXII-M-SC1000
LB3000EXII-M-SC1000 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Fleroperationssvarv Svarvar Maskiner Referensnr: 20181212
Onsdag 12 december -
helahalsingland.se: Svärdtillverkare planerar aggressivt ? investeringar på 40 miljoner: "Tror på kraftig expansion"
? Vi har en tjej som ska hit på praktik, men hon vill se mer än hur det är att vara CNC-operatör. Så vi har satt ihop ett program åt henne på olika avdelningar.
Onsdag 12 december -
MyNewsdesk (Sverige): Viktig aktör fyller 50 år!
från barnskötare, undersköterska och kock till CNC-operatör, elektriker och lastbilsförare.
Onsdag 12 december -
industritorget.se: Doosan 5-axlig svarv SMX3100 från 2015, 800 Spindeltimmar!
Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Fleroperationssvarv Svarvar Maskiner Referensnr: 1812124 Upplagd: 2018-12-12 Beskrivning
Onsdag 12 december -
industritorget.se: Välutrustad MTE BF4700 från 2007!
Välutrustad MTE BF4700 från 2007! Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Bäddfräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 1812122 Upplagd: 2018-12-12 Beskrivning
Onsdag 12 december -
industritorget.se: Bandsåg Carif 450 BA CNC TOUCH
Bandsåg Carif 450 BA CNC TOUCH Ny/Begagnad: Ny Kategori: Bandsåg - Metall
Tisdag 11 december -
industritorget.se: Doosan 700 LM, från 2005, Stor CNC-svarv
Doosan 700 LM, från 2005, Stor CNC-svarv Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Tisdag 11 december -
nyhetersto.se: Grattis Hallberg-Rassy 75 år
Redan 1987 installerade Hallberg-Rassy den första CNC-styrda fräsmaskinen för att skära ut delar till träinredningen.
Tisdag 11 december -
industritorget.se: Doosan 700LM med C-axel och drivna verktyg.
Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Tisdag 11 december -
industritorget.se: MAZAK Quick Turn Nexus 250 - II M CNC-svarv med roterande verktyg
MAZAK Quick Turn Nexus 250 - II M CNC-svarv med roterande verktyg Ny/Begagnad: Begagnad
Tisdag 11 december -
industritorget.se: Mazak VTC300C-II från 2005 till salu!
Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 1812112 Upplagd: 2018-12-11 Beskrivning
Tisdag 11 december -
industritorget.se: Utrustad Okuma GENOS M560-VR med 4e axel. Årtal 2014!
Årtal 2014! Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 1812114 Upplagd: 2018-12-11 Beskrivning
Tisdag 11 december -
svenskverkstad.se: Legoföretaget investerar i ny Biglia, den 4:e
De utför legotillverkning och maskinbearbetning i sina CNC-maskiner, allt från enstaka prototyper till serier om flera tusen.
Tisdag 11 december -
helahalsingland.se: Svärdtillverkare vill växa lokalt ? planer på miljoninvesteringar: "Styrelsen står inför tuffa beslut"
? Vi har en tjej som ska hit på praktik, men hon vill se mer än hur det är att vara CNC-operatör. Så vi har satt ihop ett program åt henne på olika avdelningar.
Tisdag 11 december -
industritorget.se: CNC-svarv Mazak SQT-18M Mark II
CNC-svarv Mazak SQT-18M Mark II Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Tisdag 11 december -
industritorget.se: 4:e Biglian installerad
De utför legotillverkning och maskinbearbetning i sina CNC-maskiner, allt från enstaka prototyper till serier om flera tusen.
Tisdag 11 december -
akeritransport.se: Staffare fortsätter att expandera
I fastigheten har tidigare bedrivits mekanisk verkstad i två avdelningar. Staffare har för avsikt att
Måndag 10 december -
avestatidning.com: Byggföretagen i Dalarna på väg att bromsa in ? tempot sjunker i rot-sektorn
? Framför allt på arbetarsidan, vi pratar om CNC-operatörer och svetsare. Det är jättesvårt att få tag på dem.
Måndag 10 december -
industritorget.se: CNC-svarv Mazak SQT-300 MY
CNC-svarv Mazak SQT-300 MY Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Måndag 10 december -
mekpoint.com: Valmet Sundsvall investerar i stor Hyundai svarv
Hyundai svarv Lichron har nyligen levererat en stor CNC-svarv från Hyundai-Wia modell L700MA till Valmet
Måndag 10 december -
mekpoint.com: Från mekanisk verkstad till industriell partner, nästa steg för Eliasson & Lund
Från mekanisk verkstad till industriell partner, nästa steg för
Måndag 10 december -
magazin24.se: Två män försökte ta sig in i verkstad ? greps av polis
Vid 22.30-tiden på söndagskvällen tog sig två personer in på en mekanisk verkstad på Roddaregatan i Arboga genom att ta sig över ett staket.
Måndag 10 december -
ltz.se: Rekordsiffror och 40 nyanställda hos Wipro - "Vi har ambitionen att fortsätta växa"
och nationellt inom vissa områden, framförallt inom CNC-operatörer och till viss del svetsare, enligt Anders Terneblad.
Lördag 8 december -
industritorget.se: FANUC Robocut C800iB Trådgnist
Fanucs maskiner kan utrustas med 6:e axel för fullt CNC-styrt rundbord
Fredag 7 december -
industritorget.se: CNC-svarv Mazak QT Nexus 250 MSY
CNC-svarv Mazak QT Nexus 250 MSY Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Fredag 7 december -
industritorget.se: CNC-svarv Mazak QT Nexus 250-II MY
CNC-svarv Mazak QT Nexus 250-II MY Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Fredag 7 december -
vimmerbytidning.se: Expander går mot expansion
Vi kommer att behöva CNC-operatörer, personal till montering och lager, konstruktörer, inköpare och backoffice.
Fredag 7 december -
vimmerbytidning.se: "Blev ingenjör lite av en tillfällighet"
Han fick jobb på en mekanisk verkstad i trakten, som sedan flyttade sin verksamhet till Mönsterås och Göte flyttade med.
Fredag 7 december -
lessebo.se: Yrkesutbildning och språkstudier i kombination
Exempel på utbildningar Svetsare CNC-operatör Elmontör Köksbiträde
Torsdag 6 december -
industritorget.se: Vertikal CNC-svarv Takisawa TK-2
Vertikal CNC-svarv Takisawa TK-2 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Vertikal Svarvar Maskiner Referensnr: TK-2 Upplagd: 2018-12-06
Torsdag 6 december -
gnosjoregion.se: Maskinoperatör och montör
- Det är meriterande om du har jobbat med CNC styrda maskiner. Montör
Torsdag 6 december -
teknikhype.se: Razer Blade Stealth uppdateras med ny design
? Razer Synapse 3 enabled with programmable keyboard ? Temper 6 CNC precision milled unibody aluminum chassis, anodized black finish, tone on tone Razer logo
Torsdag 6 december -
svenskverkstad.se: Ny hemsida för Mastercam-användare
Mastercam-användare dela med sig av sina erfarenheter. CNC Software, Inc., företaget bakom Mastercam, meddelar
Torsdag 6 december -
industritorget.se: ICV 4030 kompakt CNC-maskin (Understativet är tillval)
ICV 4030 kompakt CNC-maskin (Understativet är tillval) Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: Upplagd:
Torsdag 6 december -
industritorget.se: HSC-fräsmaskin för högnoggrann mikrobearbetning - Anpassad för både prototyper och serieproduktion.
Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: Upplagd: 2018-12-06 Beskrivning
Torsdag 6 december -
industritorget.se: MLCube HSC-fräsmaskin
MLCube HSC-fräsmaskin Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 0A0 Upplagd: 2018-12-06 Beskrivning
Torsdag 6 december -
industritorget.se: M8Cube HSC-fräsmaskin
M8Cube HSC-fräsmaskin Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 0A13203A Upplagd: 2018-12-06 Beskrivning
Torsdag 6 december -
industritorget.se: CNC-verktyg
CNC-verktyg Ny/Begagnad: Ny Kategori: Övrigt Skärande
Torsdag 6 december -
industritorget.se: Bandsåg MEP Shark 400CNC FE S
Styrsystem (fabrikat/modell): MEP CNC Sågbandsdimension (LxHxB mm): 4640x34x1,1
Onsdag 5 december -
ritnytt.nu: Derome Plusshus
dimensionsritningar och snittlistor, eller produceras med CNC. ArchiFrames möjligheter till upprepningar underlättar.
Onsdag 5 december -
ritnytt.nu: CNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare
CNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare CNC Software, Inc., företaget bakom Mastercam, meddelar
Onsdag 5 december -
industritorget.se: Daewoo Puma 400 LMB, från 2006, CNC-svarv
Daewoo Puma 400 LMB, från 2006, CNC-svarv Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Automatsvarv Svarvar Maskiner Referensnr: 1046 Upplagd: 2018-12-05 Beskrivning
Onsdag 5 december -
industritorget.se: CNC-svarv Hwacheon 240 SMC
CNC-svarv Hwacheon 240 SMC Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Onsdag 5 december -
industritorget.se: BAYKAL Kantpressar Modell APHS 160-3100 CNC
BAYKAL Kantpressar Modell APHS 160-3100 CNC Ny/Begagnad: Ny Kategori: Kantpress Plåtbearbetningsmaskiner
Onsdag 5 december -
nyteknik.se: Produktionsingenjör/produktionstekniker till Applied Nano Surfaces
flertalet av ANS:s kundprojekt körs i deras CNC-styrda svarvar, fräsar och heningsmaskiner
Onsdag 5 december -
industritorget.se: Mazak QT 300M med C-axel, 1275 spindeltimmar, 2011.
Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Automatsvarv Svarvar Maskiner Referensnr: 1812052 Upplagd: 2018-12-05 Beskrivning
Tisdag 4 december -
industritorget.se: Motala Verkstad Group rekryterar CNC-Operatörer
Motala Verkstad Group rekryterar CNC-Operatörer Besitter du bred erfarenhet av CNC-styrda maskiner? Är du flexibel, lösningsfokuserad och noggrann i ditt arbete?
Tisdag 4 december -
avestatidning.com: Nytt bolag startar i Mora ? ska verka i verkstadsbranschen
verkstadsbranschen Nya Mora Cnc AB verksamhet ska vara "mekanisk verkstad, skärande bearbetning". Styrelseordförande är Ingemar Dahlström, 40 år.
Tisdag 4 december -
industritorget.se: Teach-in svarv pinacho taurus cnc 260
Teach-in svarv pinacho taurus cnc 260 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: Teach-in svarv
Måndag 3 december -
industritorget.se: Doosan puma 700 lm CNC-svarv
Doosan puma 700 lm CNC-svarv Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Måndag 3 december -
industritorget.se: Begagnad Doosan puma 300 xly år 2015
Begagnad Doosan puma 300 xly år 2015 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Upplagd:
Måndag 3 december -
industritorget.se: Självgående CNC-operatör till specialistföretag
Självgående CNC-operatör till specialistföretag Är du en erfaren CNC-operatör som gillar att arbeta med frihet under ansvar?
Måndag 3 december -
ltz.se: Ny robot spetsar industriskolan i Bispgården - "Du har jobb nästan samma dag som du är klar med utbildningen"
programmera den, säger Magnus Prytz, lärare inom CNC-tillverkning på skolan.
Måndag 3 december -
industritorget.se: Professionell kvalitets CNC-fräsmaskin
Professionell kvalitets CNC-fräsmaskin Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 9 Upplagd: 2018-12-03 Beskrivning
Måndag 3 december -
industritorget.se: Moving table CNC router/ cnc fräs
Moving table CNC router/ cnc fräs Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Maskiner Referensnr: 2 Upplagd: 2018-12-03 Beskrivning
Måndag 3 december -
ltz.se: Ny robot spetsar industriskolan där framtiden är ljus - "Du har jobb nästan samma dag som du är klar med utbildningen"
programmera den, säger Magnus Prytz, lärare inom CNC-tillverkning på skolan.
Söndag 2 december -
industritorget.se: Zayer KPCU 6000 AR DT, från 2003, 5-axlig portalfräsmaskin med dubbla bord
Kylsystem KNOLL Verktygsväxlare, 100 st CNC Fräshuvud axel A/B med 360.000 positioner 0,001°
Söndag 2 december -
vk.se: Veckans nystartade bolag ? det här ska de göra
Man Cave Projects, Umeå. Mekanisk verkstad, tillverkning av prototyper, mekanisk
Söndag 2 december -
norrbottensaffarer.se: Nya bolag vecka 48
Aktiebolagets verksamhet är mekanisk verkstad, bilverkstad.
Fredag 30 november -
automation.se: Bygger nytt Norden-kontor i Malmö
installerad bas på mer än 550 000 robotar, 4 miljoner CNC-styrenheter och 19 miljoner servomotorer.
Fredag 30 november -
gp.se: Här fick Götaverkens personal koppla av mellan varven
Redan på 1850-talet hade Alexander Keiller, grundaren av en mekanisk verkstad vid Skeppsbron i Göteborg, börjat fundera på att
Torsdag 29 november -
industritorget.se: Styrd fräsmaskin Abene VHF550 CNC
Styrd fräsmaskin Abene VHF550 CNC Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: Övrigt Fräsmaskiner
Torsdag 29 november -
industritorget.se: CNC-svarv Doosan Puma 400MB
CNC-svarv Doosan Puma 400MB Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Maskiner Referensnr: Beskrivning
Torsdag 29 november -
industritorget.se: Vertikal flerop. Haas Minimill HE
Haas Minimill HE Haas CNC År: 2006.06 Objekt: 2057
Torsdag 29 november -
helahalsingland.se: Sågverksjätten vill utöka personalstyrkan ? startar traineeprogram: "Målet är att anställa"
Traineeprogrammet har nyligen dragit igång och siktar in sig på CNC-operatörer och maskinoperatörer.
Torsdag 29 november -
industritorget.se: Produktionstekniker med erfarenhet av CNC
Produktionstekniker med erfarenhet av CNC Vill du jobba åt ett företag med stolthet i att
Torsdag 29 november -
sydostran.se: Lampfabriken vårdar sitt yttre
1899 började den nya lampfabriken byggas på Pantarholmen för att rymma gjuteri och mekanisk verkstad. Den stod färdig 1901.
Torsdag 29 november -
evertiq.se: Ivisys får svensk order värd en halv miljon kronor
till industrin, har fått en order från Gnosjö Automatsvarvning gällande uppgradering av system. Ordern från
Torsdag 29 november -
pressmachine.se: Restored Swedish film classics to screen in Tokyo and Paris
lost but was recently found and restored by the CNC French Film Archives in Bois d?Arcy with assistance
Torsdag 29 november -
nsd.se: Lumires försvar: "Individens ansvar"
Och det spelar ingen roll om det är hotell, en mekanisk verkstad eller en villa på Porsön.

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-31900

 

Kontakta oss »

 

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-31900
www.0371.se