Vad är skärande bearbetning?

Skärande bearbetning, eller skärning, är när man med ett vasst verktyg delar ett material. I vardagen sysslar vi med skärande bearbetning till största del i köket där vi skär frukt, grönsaker, kött och annan mat. Det finns dock människor som sysslar med skärande bearbetning som yrke och då är det sällan man ska dela mat, utan metaller, trä, plast, komposit och andra hårda material.

När man ska dela hårda material finns det idag effektivare tillvägagångssätt än att skära på traditionellt vis med ett vasseggat verktyg, istället använder man sig av skärande bearbetning i form av gasskärning, vattenskärning, laserskärning eller plasmaskärning.

 

Gasskärning

Olegerade och låglegerade stål skärs idag vanligtvis med gasskärning, och tjockleken på arbetsstycket kan vara ändå upp till 300 millimeter. För att detta ska vara möjligt, för det är ju trots allt ganska imponerande att något alls kan skära genom 300 mm tjockt stål, så måste metallen brinna i Oxygen, dess antändningstemperatur måste också vara lägre än dess smältpunkt och slaggen i metallen måste ha en lägre smältpunkt än den metall man vill skära.

Den som har sett hur det går till när man svetsar kan enkelt föreställa sig hur gasskärningsprocessen ser ut, för skärbrännaren som används liknar en svets. Det enda som skiljer en gasskärare från en svets är att gasskäraren har extra skäroxygen och bränngas – oftast acetylen eller propan, men andra gaser förekommer också.

Beroende på vad man ska skära, hur snabbt man ska skära det, och med vilken precision man vill skära, så varierar munstycket som kontrollerar gasströmningen. Dysan varierar också beroende på vilken bränngas man använder. Det är viktigt att munstycket tas väl om hand, för om minsta lilla skada uppstår kan det inte längre skära som det bör.

När man använder gasskärning som skärande bearbetning för att skära i tjock metall så gäller grundregeln att ju tjockare metallen är, desto längre tid tar skärningen. Avståndet mellan munstycke och arbetsstycke, samt munstyckets storlek är också avgörande faktorer för hur snyggt skärsnittet blir. Ju bättre kontroll den som använder gasskäraren har, desto bättre blir skärresultatet.

Här kan du läsa mer om gasskärning och annan skärande bearbetning.

 

Vattensskärning

Med något så «enkelt» som vanligt vatten kan man med stor effektivitet skära alla möjliga material. Med renvattenskärning kan man skära mjuka material som plast och gummi, medan man med abrasiv vattenskärning, dvs. med vatten som spetsats med sand, kan skära hårdare material, faktisk så hårda som titan! Det är trycket på vattenstrålen som är hemligheten, den ska ligga på cirka 4000 bar.

Det finns många fördelar med vattenskärning framför andra skärningsmetoder:

• Vattenskärning är rent och förorenar inte miljön med gaser och ångor.
• Vattenskärning är billigt, eftersom inga dyra gaser måste införskaffas.
• Vattenskärning är milt mot materialet det skär.
• Man riskerar inga kemiska skador med vatten.
• Man slipper smältande metaller som droppar och kan skada omgivningen.
• Man slipper slösa med material eftersom skärstrålen är så smal.
• Man slipper små sprickor i arbetsstyckena.
• Man kan borra och skära med samma maskin.
• Vattenskärning gör det lättare att framställa detaljrika utskärningar.

En nackdel med vattenskärning är att man inte kan skära särskilt tjocka stycken, 10 millimeter menar de flesta är gränsen, är det tjockare än så är laserskärning effektivare.

 

Laserskärning

Vid laserskärning låter man en laserstråle skära igenom material upp till 25 mm i tjocklek, genom att smälta eller förgasa materialet med flera tusen grader hög temperatur. När man skär med laser så ska man röra skärhuvudet i jämn hastighet för att slippa ojämnheter i skärsnittet, tala om att tvingas hålla tungan rätt i mun!

Den största fördelen med laserskärning är att det är en extremt snabb och effektiv metod, i vissa fall kan man skära flera meter i minuten. Samtidigt blir snitten väldigt jämna och fina, så metoden är suverän.

Det finns två vanligt förekommande olika laserstrålkällor: koldioxidlasern och YAG-lasern. YAG-lasern har fått förgreningar av olika varianter och fiberlasern är den mest aktuella.

 

Plasmaskärning

Plasmaskärning är ofta ett alternativ till gasskärning och den mest framträdande fördelen ligger i bearbetningshastigheten. Med plasmaskärning kan man skära metaller mycket snabbare än man kan med gasskärning. Snittbredden blir lite tjockare och själva snittet ibland lite avvikande i vinkeln, men har man större krav på snabb produktion och mindre på perfekta snitt så är plasmaskärning en enorm tillgång.

Plasmaskärningsteknik kan man använda till många olika material, men det används främst till metaller utan, eller med väldigt lite, legering. Metallen ska helst vara tunnare än 15 mm, så plasmaskärning är inte intressant om man ska skära i tjock plåt.

 

Arbetsmiljö och säkerhet

När det gäller arbetsmiljö så är vattenskärning utan tvekan den skonsammaste skärmetoden. Man riskerar inte att andas in farliga kemiska gaser och ångor – som vid gasskärning och plasmaskärning. Oavsett vilken skärande bearbetning man sysslar med så ska alltid största försiktighet iakttas – skyddskläder, hörselskydd, glasögon och mask över munnen är en vettig start.

 Gnosjö Automatsvarvning

Nyheter

 

2017-12-07

Mer om cnc-maskiner som drivs med datorprogram

Det finns mycket att säga om moderna cnc-maskiner som drivs med datorprogram och som totalt har förändrat hur vi ser på industriproduktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-08

Kantpressning och mer på samma verkstadsgolv

Idag så kan man få kantpressning och mer på samma verkstadsgolv och det är något som leder till att man sparar både tid och pengar på produktionen.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-04

Längdsvarvning för hand eller automatisk längdsvarvning

På verkstäder i Gnosjöregionen så är det automatisk längdsvarvning med cnc-tekniken som gäller, men visst går det bra att längdsvarva för hand.

 

Läs mer »

 

 


CNC-Nyheter

Lördag 20 april -
industritorget.se: EFD BMDWE 1500.1.1-50 Induction hardener
Centerlesstyp med påskjutare CNC servo till längdmatningen.
Lördag 20 april -
industritorget.se: Geminis CNC1200x3000 Siemens 810T
Geminis CNC1200x3000 Siemens 810T Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 010685 Upplagd: 2019-04-20 Beskrivning
Lördag 20 april -
industritorget.se: Herber 76 CNC-3000
Herber 76 CNC-3000 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: Rörbockmaskin
Lördag 20 april -
industritorget.se: Davi MCB 3041 CNC Smart Pro 4-rolls
Davi MCB 3041 CNC Smart Pro 4-rolls Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: Övrigt
Lördag 20 april -
industritorget.se: MTE Bäddfräsmaskiner från X 2000 till X 10000 mm
MTE Bäddfräsmaskiner från X 2000 till X 10000 mm Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Bäddfräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: 8 Upplagd: 2019-04-20 Beskrivning
Fredag 19 april -
blt.se: Oves hobby livar upp 1600-tals slott
Ett av jobben var i en mekanisk verkstad, men han körde också runt i bygden på moped och
Torsdag 18 april -
industritorget.se: Sommarjobb som maskinförare i Fellingsbro
Du kommer jobba vid en CNC-maskin. Du kommer att ställa in maskinen så att den skär i rätta skalor.
Torsdag 18 april -
industritorget.se: Semestervikarie som maskinförare/CNC-operatör sökes till anrikt företag i Örebrotrakten!
Semestervikarie som maskinförare/CNC-operatör sökes till anrikt företag i Örebrotrakten!
Torsdag 18 april -
kuriren.nu: På stadsspaning med 96-åringen - nya stadshuset underkänt
Maken kom att bli egenföretagare med mekanisk verkstad och Elsa Maj jobbade under många år på Malmfältens folkhögskola.
Torsdag 18 april -
kristianstadsbladet.se: Tidningens miss gjorde folk nöjda
Då kommer bemannings- och rekryteringsföretaget Montico att vara på plats. De söker svetsare, CNC-operatörer, arbetsledare, industriarbetare, projektledare
Torsdag 18 april -
industritorget.se: CNC-svarv Victor Vturn-40/220
CNC-svarv Victor Vturn-40/220 Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 712 Upplagd: 2019-04-18 Beskrivning
Torsdag 18 april -
industritorget.se: CNC-svarv Victor Vturn-46/165
CNC-svarv Victor Vturn-46/165 Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 713 Upplagd: 2019-04-18 Beskrivning
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Trumpf Trumatic 3000R
Stanskraft: 180 kN Max. Plåttjocklek: 6,4 mm CNC-kontroll: Bosch PNC-P Kommentar:
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Svarv Colchester Student 3100 Lathe
Svarv Colchester Student 3100 Lathe Ny/Begagnad: Ny Kategori: Automatsvarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 3100 Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Svarv Cazeneuve 360HB-X Lathe
Svarv Cazeneuve 360HB-X Lathe Ny/Begagnad: Ny Kategori: Automatsvarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 360HB-X Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
plastforum.se: Koldingföretaget i kraftig tillväxt
Företaget arbetar med CNC-bearbetning och varmbockning av plastskivor och stänger.
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Svarv Victor 400x1000 Lathe
Svarv Victor 400x1000 Lathe Ny/Begagnad: Ny Kategori: Automatsvarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: Upplagd:
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Svarv Köping S12CL Lathe
Svarv Köping S12CL Lathe Ny/Begagnad: Ny Kategori: Automatsvarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: S12CL Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Mazak VTC 20C CNC Vertical Machining Center
Mazak VTC 20C CNC Vertical Machining Center Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: VTC 20C Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
nordiskaprojekt.se: Synkronisera med robotar
Detsamma gäller i de fall där robotar eller CNC-maskiner kombineras med rörliga arbetsbord.
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Mazak VTC 30C CNC Vertical Machining Center
Mazak VTC 30C CNC Vertical Machining Center Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: VTC 30C Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Mazak Nexus 510C-II CNC Vertical Machining Center
Mazak Nexus 510C-II CNC Vertical Machining Center Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: 510C-II Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
industritorget.se: DMG Deckel-Maho DMC60T CNC Vertical Machining Center
DMG Deckel-Maho DMC60T CNC Vertical Machining Center Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: DMC60T Upplagd: 2019-04-17 Beskrivning
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Plasma Jet Eco Compact 1530 (Hypertherm Powermax 65)
Kontaktinformation Carif, Sverige Carif är en mekanisk verkstad som funnits på bandsågsmarknaden sedan 1948.
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Gängfräsverktyg
ett hjälpmedel för val av skärdata och skapande av CNC-program. Postadress Fläderstigen 12
Onsdag 17 april -
industritorget.se: Gradsax Knuth KHT D3006 DT-7 TOUCH
Kontaktinformation Carif, Sverige Carif är en mekanisk verkstad som funnits på bandsågsmarknaden sedan 1948.
Tisdag 16 april -
3dp.se: Protolabs startar tjänst för kopparutskrifter
kommer använda sig av både additiv tillverkning och CNC-bearbetning för tillverkning av koppardelar.
Tisdag 16 april -
metal-supply.se: Press linje
kg; SMV CSE300-nivåer (2007); Max. diam. 300 mm; CNC-kontroll och ZeroWidthSpace;
Tisdag 16 april -
metal-supply.se: CNC-svarv, Mori Seiki
CNC-svarv, Mori Seiki Turning Längd: 550 mm Turning
Tisdag 16 april -
industritorget.se: Hwacheon Hi-Tech 400AL
Hwacheon Hi-Tech 400AL Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 2203 Upplagd: 2019-04-16 Beskrivning
Tisdag 16 april -
industritorget.se: Sandvik Coromant Capto
MANUELLA SPÄNNENHETER FÖR (CNC)SVARVAR
Tisdag 16 april -
svenskverkstad.se: Kalmar Rostfria investerar för att kunna laserskära i egen regi
För fem år sedan togs ett första steg att börja friformsskära då en CNC-styrd plasmaskärare köptes in.
Tisdag 16 april -
verkstaderna.se: Ny robotcell på Interal!
Robotcellen är anpassad för att i framtiden kunna serva två CNC-maskiner och har kapacitet att ta över en stor del
Tisdag 16 april -
metal-supply.se: Legotillverkaren Kalmar Rostfria ökar kapaciteten
För fem år sedan togs ett första steg att börja friformsskära i samband med att en CNC-styrd plasmaskärare köptes in.
Tisdag 16 april -
lokaltidningen.nu: Texor satsar på lärlingar
början men märkte att svarv var roligt, så jag valde CNC. Jag sökte lärlingsanställning för att jag tänkte
Tisdag 16 april -
lokaltidningen.nu: ?Lycksele har klarat sig ganska bra trots allt?
På industriprogrammet, med inriktningarna underhållsmekaniker, svetsare och CNC-operatör (svarv), kan eleverna erbjudas lärlingsutbildning
Tisdag 16 april -
da.se: Lång kamp för ett erkännande
Jaana Isaksson arbetade skift som CNC-operatör på Indexator och tränade flera gånger i veckan.
Måndag 15 april -
industritorget.se: CNC-svarv
CNC-svarv Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: CL-200 B5 Upplagd: 2019-04-15 Beskrivning
Måndag 15 april -
verkstaderna.se: Legotillverkare ökar kapaciteten
Sedan starten har företaget varit specialiserat på automatsvarvning och mekanisk bearbetning av svarvade produkter.
Måndag 15 april -
industritorget.se: CNC-svarv Mazak QT Nexus 350-II MY
CNC-svarv Mazak QT Nexus 350-II MY Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 2205 Upplagd: 2019-04-15 Beskrivning
Måndag 15 april -
industritorget.se: CNC-svarv Mazak QT Nexus 250-II MSY
CNC-svarv Mazak QT Nexus 250-II MSY Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 2204 Upplagd: 2019-04-15 Beskrivning
Fredag 12 april -
industritorget.se: CNC-svarv DMG Mori ecoTurn 450 V3
CNC-svarv DMG Mori ecoTurn 450 V3 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 2206 Upplagd: 2019-04-12 Beskrivning
Fredag 12 april -
news.cision.com: Utfallet i Amnodes företrädesemission blev 12,5 MKR
kärnområden; varmsmide, pressgjutning, bearbetning samt automatsvarvning.
Fredag 12 april -
dagenshandel.se: Hitta din CNC Maskin hos Carlstad Machinetools!
Hitta din CNC Maskin hos Carlstad Machinetools!
Fredag 12 april -
happyride.se: Långtidstest ? GT Sensor 2019
Styrstam: Race Face Turbine R, CNC Alloy, 35mm clamp Handtag: New GT Statement Single Lock-on Grips
Fredag 12 april -
industritorget.se: Carlstad Machinetools säljer Pinacho svarv till Sandvik!
Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 1704121 Upplagd: 2019-04-12 Beskrivning
Torsdag 11 april -
verkstaderna.se: Flera större projekt till maskintillverkare
På fotot till den här artikeln syns full produktion av Koike CNC-maskiner för plasma- och gasskärning.
Torsdag 11 april -
smp.se: Här blir gamla fönster som nya
? Här har varit smedja och mekanisk verkstad, berättar han. Här var fruktansvärt mycket saker när vi tog över.
Torsdag 11 april -
paperprovince.com: Kartläggning kan lösa brist på rätt kompetens
Robotisering, digitalisering, svets, CNC, konstruktion och materiallära är exempel på områden
Torsdag 11 april -
industritorget.se: CNC-svarv Victor Vturn-A26/85 YSCV
CNC-svarv Victor Vturn-A26/85 YSCV Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 913 Upplagd: 2019-04-11 Beskrivning
Torsdag 11 april -
industritorget.se: CNC-svarv Victor Vturn-A26/85
CNC-svarv Victor Vturn-A26/85 Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 911 Upplagd: 2019-04-11 Beskrivning
Torsdag 11 april -
industritorget.se: Target 3001! - En lättanvänd PCB-mjukvara - Just nu påskrabatt 20%
Leverantör av komponenter för automatiseringslösningar, robotar och CNC-maskiner. Dessa produktgrupper bildar basen för
Onsdag 10 april -
industritorget.se: Maskinoperatör till spännande företag i Göteborg!
I övrigt består maskinparken av moderna CNC-styrda maskiner såsom laserskärning, stansning, bockning, valsning, svetsning och all form av efter
Onsdag 10 april -
verkstaderna.se: Varför köpa begagnad CNC-svarv med roterande verktyg???
Varför köpa begagnad CNC-svarv med roterande verktyg??? LA CNC 20 CNC-svarv med Fanuc CNC-kontroll och roterande verktyg.
Onsdag 10 april -
industritorget.se: X.mill 1100 L CNC
X.mill 1100 L CNC Ny/Begagnad: Ny Kategori: Bearbetningscenter
Tisdag 9 april -
MyNewsdesk (Sverige): Pressinbjudan - öppet hus YH-utbildningar
Integrationspedagog, Digital strateg, Byggproduktionsledare, CNC-tekniker, Processoperatör, Flygtekniker-helikopter, Internationell
Tisdag 9 april -
industritorget.se: CNC-svarv Nakamura WT-250MMY
CNC-svarv Nakamura WT-250MMY Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 2202 Upplagd: 2019-04-09 Beskrivning
Tisdag 9 april -
se.investing.com: C WorldWide Medical backade 0,3 procent i mars, ökat i Galapagos, Takeda och Novo Nordisk
Centene (NYSE: CNC ) som föll efter att ha lagt ett bud på Wellcare
Tisdag 9 april -
industritorget.se: Begagnad MAZAK VTC 820/30 år. 2014
Begagnad MAZAK VTC 820/30 år. 2014 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 01-183 Upplagd: 2019-04-09 Beskrivning
Tisdag 9 april -
industritorget.se: X.Mill M640 Eco kortre levtid
X.Mill M640 Eco kortre levtid Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: 181333 Upplagd: 2019-04-09 Beskrivning
Tisdag 9 april -
verkstaderna.se: Tillverkare av kapslingar satsar internationellt
Deras verkstad arbetar med skärande bearbetning, CNC, press och svets, nitning, ytbehandling och montering.
Tisdag 9 april -
sverigesradio.se: Malå räddningstjänst fick jobba hårt i natt
Först kom larm om en brand på en mekanisk verkstad där det hade börjat brinna i en maskin eller liknande.
Tisdag 9 april -
industritorget.se: X.Mill M640 Eco
X.Mill M640 Eco Ny/Begagnad: Ny Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: 181333 Upplagd: 2019-04-09 Beskrivning
Tisdag 9 april -
verkstaderna.se: Renishaw ställer ut på Control 2019
? Fanuc automationscell ? Maskinprober för CNC-maskiner ? Equator 300 med olika robotlösningar med mera
Tisdag 9 april -
industritorget.se: OHLER Ämnessågar
SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH, Sverige (Generalagent) Tillverkare av CNC-Styrda Fleropar och Svarvar.
Tisdag 9 april -
industritorget.se: Arboga Darenth TL2
SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH, Sverige (Generalagent) Tillverkare av CNC-Styrda Fleropar och Svarvar.
Tisdag 9 april -
industritorget.se: Sinumerik CNC-styrningar
Sinumerik CNC-styrningar Ny/Begagnad: Ny Kategori: Övrigt
Tisdag 9 april -
industritorget.se: Tillverkare moderniserar maskinparken
många års erfarenhet av bearbetning med avancerade CNC-styrda fleroperationsmaskiner. De tillverkar
Måndag 8 april -
gnosjoregion.se: De är experter på svarvade detaljer
Med 75 år på nacken har familjeföretaget Söderlunds skaffat sig rejäl erfarenhet inom automatsvarvning. Man var tidigt ute med CNC-styrda maskiner och
Måndag 8 april -
industritorget.se: Mazak integrex 200 ii s
Mazak integrex 200 ii s Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 01-182 Upplagd: 2019-04-08 Beskrivning
Måndag 8 april -
industritorget.se: Mazak integrex j-200 mx 500 u år. 2015
Mazak integrex j-200 mx 500 u år. 2015 Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Svarv Svarvar Industrimaskiner Referensnr: 01-180 Upplagd: 2019-04-08 Beskrivning
Måndag 8 april -
industritorget.se: Två oberoende linjära rörelser i en enhet
Leverantör av komponenter för automatiseringslösningar, robotar och CNC-maskiner. Dessa produktgrupper bildar basen för
Måndag 8 april -
svenskleverantorstidning.se: En trogen leverantör till svensk träindustri
? Vi importerar bland annat CNC-maskiner, kantlistmaskiner, sprutautomater, hyvlar
Måndag 8 april -
industritorget.se: Stor fleroperationsmaskin till Degerfors
Maskiner / Produkter: Uthyrning : Leasing, Verkstadsmaskiner Utbildning : CNC-utbildning Akira-Seiki, Taiwan (Generalagent)
Måndag 8 april -
di.se: SolTech Energy: SolTechs svenska verksamhet ökar med 328% i första kvartalet 2019 jämfört med 2018
Under perioden har order på solenergianläggningar motsvarande 9 MSEK tecknats med t.ex. Gnosjö Automatsvarv, Plastsystem i Anderstorpoch Örebro Sjukhus.
Måndag 8 april -
di.se: SolTechs svenska verksamhet ökar med 328% i första kvartalet 2019 jämfört med 2018
Under perioden har order på solenergianläggningar motsvarande 9 MSEK tecknats med t.ex. Gnosjö Automatsvarv, Plastsystem i Anderstorpoch Örebro Sjukhus.
Måndag 8 april -
hopey.netfonds.no: 08/04-2019 07:15:00: ( ) SolTechs svenska verksamhet ökar med 328% i första kvartalet 2019 jämfört med 2018
Under perioden har order på solenergianläggningar motsvarande 9 MSEK tecknats med t.ex. Gnosjö Automatsvarv, Plastsystem i Anderstorpoch Örebro Sjukhus.
Måndag 8 april -
sverigesradio.se: Litteraturveckan dag 3: Vi läser och lyssnar på lyrik!
utsnitt av Dagens Dikt som i dag läses live på en mekanisk verkstad i Småland.
Söndag 7 april -
industritorget.se: Brother
Brother Ny/Begagnad: Begagnad Kategori: CNC-Fräs Fräsmaskiner Industrimaskiner Referensnr: 111824 Upplagd: 2019-04-07 Beskrivning

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-31900

 

Kontakta oss »

 

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-31900
www.0371.se